Θέατρο Σκιών

Θέατρο Σκιών Έγκυρες γραπτές πηγέςμνημονεύουν ότι ο Ευγένιος Σπαθάρηςέζησε περίπου το 410 με 400 π.Χ.δημιουργώντας το καλλιτεχνικό κίνηματου Θεάτρου Σκιών. Σύμφωναμε μαρτυρίες του Ζωγράφου των Μυστώνο εν λόγω δημιουργόςδίνει με τον θίασό του παραστάσεις ανά το πανελλήνιον. Μία από τις παραστάσεις τουέχει ως θέμα τον Οδυσσέακρατώντα γυμνό ξίφοςκαι φορώντα αγγλικόν πίλοντύπου μελόννα συναντά την μάγισσα…

Ναυπηγικά

Ναυπηγικά Μεγάλες οι ανατροπέςστη ναυπηγική τέχνητης αρχαιότητας,όπου τα πολύκοπαμακρόστενα καράβιααντικαθίστανταιαπό στρογγυλούς μεταλλικούς λέβητεςπου διασχίζουν τον ωκεανόμε δύο προπέλεςαπό χταπόδια. Το επαναστατικό μοντέλο με την επωνυμία «χρυσίον δέπας»λανσάρειο πολυμήχανος Ηρακλής στο δοκιμαστικό ταξίδι του στην Ερύθεια.

Σχολική Βία

Σχολική Βία Σαφώςδεν ήταν ο Ηρακλής«ο πιο καλός ο μαθητήςστην τάξη»αφού,σκότωσε μ’ ένα σκαμνί τον δάσκαλό του Λίνοπου θέλησε να τον επιπλήξει την ώρα του μαθήματος. Παρόντες συμμαθητέςκαταθέτουν την μαρτυρίαότι ο Ηρακλήςτα έβαλε με τον δάσκαλο της ωδικήςγιατί ο ίδιος ήταν παράφωνος και δεν διάβαζε νότες στο σολφέζ.

Συμπόσιο

Συμπόσιο Μετά τα Άθλαστους αγώνες τοξοβολίας ακολούθησε Σειρήνιο δείπνοστο αρχοντικό του βασιλιά Εύρυτου στην Οιχαλία.Ξαπλωμένοι οι δειπνοσοφιστέςστα πλουμιστά ανάκλιντρα είχαν θέμα αποκλειστικό τους αμπελώνες στη Νεμέα και τους οίνουςτης νέας εσοδείας. Οι διάλογοι επεξετάθηκανστις πράμνειες και βίβλινες ετικέτες,αλλά και στις «εισαγωγές των αμφορέωναπό την Βίβλο της Φοινίκης». Μετά,ήλθαν τα όργανα,οι αυλητρίδες με τις λύρες τους…

Σε στίχους της Σαπφούς

Σε Στίχους της Σαπφούς Στους μουσικούς Αγώνεςπου έστησεο Βασιλιάς της Φαιακίαςο Αλκίνοος,πήρανε μέρος μελωδοίαπ’ όλη την Ελλάδα,άλλοι με λύρες και αυλούςκι άλλοι με πανδουρίδες. Τον κότινο της Νίκηςωστόσο κέρδισεο Μινωΐτης μουσικόςμε ένα τραγούδι ερωτικόγια μια όμορφη Γογγύλαμε στίχους μιας νεαρής ποιήτριας:«Κέλομαι σέ Γογγύλαπέφανθι λάβοισα μαγλακτίναν, σε δηύτε πόθος τέαυτοςαμφιπόταται ταν κάλαν…».

Το Βρετανικό Μουσείο Β’ Μέρος

Το χρονικό της λεηλασίας του ναού του Απόλλωνα της Φυγαλείας. Η αρπαγή της γλυπτικής σύνθεσης του Ναού της Απτέρου Νίκης και η κλοπή της Καρυάτιδας από το Ερεχθείο.
Τα μνημεία των Νηρηίδων και της Αλικαρνασσού.

Το Μουσείο Λούβρο του Παρισιού

Το χρονικό της δημιουργίας του ιστορικού μουσείου και η γυάλινη πυραμίδα του αρχιτέκτονα Πέι. Οι αρπαγές της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης. Η Άρτεμις των Βερσαλλιών και ο Ερμαφρόδιτος.

Το Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης

Η συλλογή των κυπριακών αρχαιοτήτων και η αρπαγή τους από τον αρχαιοκάπηλο Λουίτζι Τσεσνόλα. Οι περιπέτειες του κρατήρα του Ευφρονίου με το θάνατο του Σαρπηδόνα και η επιστροφή του στην Ιταλία, στη βίλα Τζούλια.